ACADEMY OF TRUCK ACCIDENT ATTORNEYS

2023 Annual Symposium

September 27 - September 29, 2023 Atlanta Marriott Marquis • Atlanta, GA



ì

TRACK ONE

Wednesday, September 27, 2023 - TRACK ONE - ATRIUM A				
10:30am – 1:00pm	Conference Registration			
11:30am – 12:30pm	Women's Caucus Luncheon –	Meeting Room		
	Sponsored by The SPI Group	A703		
MODERATOR: Stefano Portigliatti				
TIME	TOPIC	SPEAKER		
12:50pm - 1:00pm	Welcome and Introduction	Pete Kestner		
		Michael Leizerman		
		Joe Fried		
1:00pm - 1:40pm	The Fraudulent Transfer Act: Why Insurance Limits Should	Troy Chandler		
40 min	Not Dictate Your Recovery			
1:40pm - 2:20pm	The Master Plan: Knocking the Defense Off the Fence in Key	Joe Fried		
40 min	Depositions			
2:20pm - 3:00pm	Identifying and Overcoming Below the Belt Defense Tactics	Maxey Scherr		
40 min				
3:00pm - 3:20pm	Refreshment Break Sponsored by	Atrium B-C		
20 min	MedQuest Record Reform			
3:20pm - 4:00pm	Uncovering the Hidden Truths: How Downloading All Cell	Michael Leizerman		
40 min	Phone Data Can Transform Your Truck Crash Case			
4:00pm - 4:15pm	The Forge Companies Process: Financial Planning Solutions	Tracee Wagner		
15 min	for You, Your Client and Your Firm	Marcy Hanson		
4:15pm - 4:55pm	Guerilla Tactics: Non-Traditional Sources of Dirt on the	Deena Buchanan		
40 min	Corporate Defendant			
4:55pm - 5:35pm	Building the Negligent Hiring/Supervision Case in a Non-CDL	Eric Penn		
40 min	Commercial Vehicle			
5:40pm – 7:40pm	Opening Party: Sponsored by Forge Consulting,	Atrium B-C		
	Trial Lawyer Nation & Preferred Capital Funding			

Thursday, September 28, 2023 - TRACK ONE - ATRIUM A				
7:30am–8:30am	Breakfast in Exhibit Hall Sponsored by The SPI Group	Atrium B-C		
MODERATOR: Andy Young				
TIME	TOPIC	SPEAKER		
8:30am - 9:10am 40 min	A History and Overview of Broker and Shipper Cases— Evolving Case and Trial Strategy	Michael Leizerman		
9:10am - 9:50am 40 min	Duty of Brokers	Karonnie Truzy		
9:50am - 10:10am 20 min	Refreshment Break Sponsored by Dynamic Safety	Atrium B-C		
10:10am - 11:10am 60 min	Safety and Economics of Broker Industry	Dr. Thomas Corsi		
11:10am - 11:50am 40 min	Finding the Hidden Motor Carrier	Brian Mohs		
11:50am - 12:30pm 40 min	Legal Trends: Preemption, Jurisdiction, Statutory Employment	Rena Leizerman		
12:30pm – 1:30pm	Lunch Sponsored by Physician Life Care Planning	Atrium A		



ì

l

TRACK ONE

Thursday, September 28, 2023 - TRACK ONE - ATRIUM A MODERATOR: Ed Rebenack				
1:30pm - 2:10pm 40 min	An Overview of Handling Amazon Cases	Matthew Wright		
2:10pm - 2:50pm 40 min	Strategies for Success in Litigating the Rideshare Case	Jeanmarie Whalen		
2:50pm - 3:00pm 10 min	The Plaintiff Lawyer's Ultimate Tool in 2023	Jack Meligan		
3:00pm - 3:40pm 40 min	Winning Demonstrative Evidence in Broker and Shipper Cases	Eric Penn		
3:40pm - 4:00pm 20 min	Refreshment Break Sponsored by CloudLex	Atrium B-C		
4:00pm – 5:20pm 80 min	Holding Brokers and Shippers Liable: From Theories of Recovery to Key Depositions to Preemptive Motions – (almost) Everything You Need to Know	Ed Ciarimboli Joe Camerlengo		
5:30pm – 6:30pm	Happy Hour sponsored by Baron & Budd	Atrium B-C		
5:25pm – 6:45pm	New Trucking Lawyers Division Meeting & Reception OPEN TO LAWYERS HANDLING TRUCK CASES FOR 5 YEARS OR LESS Sponsored by RGK Consultants	Meeting Room A601		

Friday, September 29, 2023 - TRACK ONE - ATRIUM A				
7:30am – 8:30am	Breakfast in Exhibit Hall Sponsored by Evidence Solutions	Atrium B-C		
MODERATOR: Christy Childers				
TIME	TOPIC	SPEAKER		
8:30am – 10:30am 120 min	Lessons from Broker Focus Groups and Trials	Eric Oliver		
10:30am - 10:50am 20 min	Refreshment Break Sponsored by Advocacy Digital Media	Atrium B-C		
10:50am - 11:30am 40 min	General Liability Tower v Auto Tower – Which One Applies to Your Direct Negligence Cases	Pete Kestner		
11:30am - 11:40am 10 min	Vehicles: Rolling Treasure Troves of Data and Phone Cracking	Scott Greene		
11:40am-12:20pm 40 min	What Jurors Need to Hear in a Broker Case	Danny Ellis		
12:20pm – 1:20pm	Lunch Sponsored by Legacy International	Atrium A		
MODERATOR: Pete Kestner/Kate Harvey-Lee/Joe Fried				
1:20pm - 2:20pm 60 min	What Makes us Tick: How to Settle More Cases and Win for Your Client at the Same Time. Confessions of a 35 Year Transportation Defense Lawyer	Charles Carr		
2:20pm – 3:00pm 40 min	Using the Leasing Regulations to Maximize Recovery	Pete Kestner		
3:00pm - 4:00pm 60 min	Lessons from Recent Trials and How Did You Ask for the Money	Eric Palmer Chris Finney Ryan Skiver		
4:00pm-4:10pm	Closing Remarks			